HTML

Szeget szeggel

Tegye fel a kezét, akinek a szekrényében kallódik egy-két-száz olyan tárgy, amelyet soha nem használ, de mégis sajnál kidobni. Na, ugye? Szeretem, ha egy régi tárgy új ruhát, új funkciót és ezzel új esélyt is kaphat. Itt láthatod, hogy nekem ez hogyan sikerül. Emellett design, inspiráció, tárgy és kultúra. Napi szinten.

Felhívás!

Új sorozatot tervezek indítani, fókuszban a negyvenes és a nyolcvanas évek közötti időszak egy-egy magyar tervezőjének életművével, vagy ennek az időszaknak egy-egy jellegzetes lakberendezési darabjával. Szólj bele te is: ha akad olyan tárgy, amelynek történetéről, alkotójáról szeretnél bővebben olvasni, küldj emailt a szeget.szeggel@yahoo.com címre. Ha csak egy fotó van az adott tárgyról, az se baj, a magam részéről igyekszem majd a lehető legtöbbet kideríteni róla.

Címkék

állat (1) arany (1) asztal (2) budapest (1) bútor (1) century (1) csésze (1) csipke (2) design (42) divat (1) diy (15) dugó (1) ékszer (4) épület (1) észak (1) fa (1) felhívás (1) fény (5) festés (6) film (3) finnország (1) függöny (1) gördeszka (1) gyerek (3) gyertya (1) gyűrű (2) ikea (3) inspiráció (39) iroda (1) irodalom (1) japán (1) játék (2) kályha (1) kandalló (1) karácsony (2) kávé (2) kék (1) képkeret (3) király józsef (1) konyha (3) könyv (1) koszorú (1) lámpa (2) magyar (1) mexikó (1) mid (1) mid century (1) művészet (2) növény (1) nyaklánc (2) óra (1) orosz (1) piros (1) pohár (1) póló (2) poszter (2) sárga (1) skandináv (1) steampunk (1) századközepi magyar (1) szék (4) színek (3) színház (1) táblafesték (3) takaró (1) tálca (1) tél (1) textil (6) újrafelhasználás (2) üveg (1) város (1) zöld (1) Címkefelhő

Dugó, fadugó, parafadugó...

Miss D 2011.12.20. 14:25

A boros dugó tipikusan az a tárgy, amelyet az ember gondolkodás nélkül a szemétbe hajít. Pedig. Minden dugó más és más: a tapintása, az illata, a textúrája, a mintája. Egyszerűen jó kézbe venni, arról nem is beszélve, hogy egy csomó mindenre felhasználható.



Esetünkben adott volt egy régi cipősdoboz, némi tavalyról itt ragadt csomagolópapír, meg egy rahedli dugó.

Először is a kartonpapírból kivágtam az alapot: ez most egy szív, de lehet kör, vagy akár betű is.



Mivel a papír minden volt, csak szép nem, beborítottam a csomagolóanyaggal. Amikor ezzel megvagyunk, jöhet a dugók válogatása. Az egyszerűbbek mehetnek a kevésbé látványos helyekre, a szebbeket azonban érdemes jól látható helyekre tenni.


Mivel a dugók hossza ritkán egyezik, sniccerrel méretre vágtam őket (ez esetben ez 3,5 cm lett).

Próbaképpen érdemes egymás mellé illeszteni a dugóinkat: ez igazi türelemjáték, főleg, ha egy óvatlan mozdulatra a dugók jobbra-balra dőlnek, de csak így tudjuk igazán kiszámolni, hány dugóra is van szükségünk.

Ha ezzel megvagyunk, jöhet a ragasztgatás. Voilà.

Wine Cork Heart

Wine corks typically belong to those objects that we throw away without any hesitation. Nevertheless, they are very unique: their texture, their smell, the pattern on them. Not to mention that we can reuse them in various ways.

Now I voted for a wine cork heart: for that purpose I used an old shoe box. I cut out a base from it, than wrapped it in some spare paper. When finished, I selected the corks, then cut them to the same size.

It is worth to put the corks upon the base before you start gluing. So you will know how many more do you need. Then grab your hot glue gun and finish the work!

So easy!

Címkék: dugó diy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szegetszeggel.blog.hu/api/trackback/id/tr193478251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása