HTML

Szeget szeggel

Tegye fel a kezét, akinek a szekrényében kallódik egy-két-száz olyan tárgy, amelyet soha nem használ, de mégis sajnál kidobni. Na, ugye? Szeretem, ha egy régi tárgy új ruhát, új funkciót és ezzel új esélyt is kaphat. Itt láthatod, hogy nekem ez hogyan sikerül. Emellett design, inspiráció, tárgy és kultúra. Napi szinten.

Felhívás!

Új sorozatot tervezek indítani, fókuszban a negyvenes és a nyolcvanas évek közötti időszak egy-egy magyar tervezőjének életművével, vagy ennek az időszaknak egy-egy jellegzetes lakberendezési darabjával. Szólj bele te is: ha akad olyan tárgy, amelynek történetéről, alkotójáról szeretnél bővebben olvasni, küldj emailt a szeget.szeggel@yahoo.com címre. Ha csak egy fotó van az adott tárgyról, az se baj, a magam részéről igyekszem majd a lehető legtöbbet kideríteni róla.

Címkék

állat (1) arany (1) asztal (2) budapest (1) bútor (1) century (1) csésze (1) csipke (2) design (42) divat (1) diy (15) dugó (1) ékszer (4) épület (1) észak (1) fa (1) felhívás (1) fény (5) festés (6) film (3) finnország (1) függöny (1) gördeszka (1) gyerek (3) gyertya (1) gyűrű (2) ikea (3) inspiráció (39) iroda (1) irodalom (1) japán (1) játék (2) kályha (1) kandalló (1) karácsony (2) kávé (2) kék (1) képkeret (3) király józsef (1) konyha (3) könyv (1) koszorú (1) lámpa (2) magyar (1) mexikó (1) mid (1) mid century (1) művészet (2) növény (1) nyaklánc (2) óra (1) orosz (1) piros (1) pohár (1) póló (2) poszter (2) sárga (1) skandináv (1) steampunk (1) századközepi magyar (1) szék (4) színek (3) színház (1) táblafesték (3) takaró (1) tálca (1) tél (1) textil (6) újrafelhasználás (2) üveg (1) város (1) zöld (1) Címkefelhő

Mi legyen a megunt cuccaimból?

Miss D 2012.01.18. 09:00

Tegye fel a kezét, akinek a szekrényében hónapok óta porosodik egy-két kinyúlt, kinőtt, megunt, foltos, divatjamúlt póló, szoknya vagy nadrág!

Köszönöm!

Nos, mielőtt végleg az enyészeté lenne, javaslom, ragadjunk ollót, és lássuk, mihez kezdhetünk vele.

Például ékszert. Nekem a legutolsó pólóprojektból maradt egy kis türkiz maradék (ha jól emlékszem, a kar- és vállrész). Ezekből nagyjából 3-4 centis csíkokat vágtam. A csíkokat kétszer félbehajtottam (érdemes levasalni), majd elkezdtem szorosan betekerni, tekerés közben pedig még csavartam is rajtuk egyet-egyet. (Csak első hallásra bonyolult, de belinkelek egy elég jó videót, sokat segíthet.) Tekerés közben küldjük meg kevés forró ragasztóval, különben szét fog esni.

 

 

 

 

 

 

Az eredmény egy (két, három...) textilrózsa lesz. A türkizekből nyaklánc lett (a zsinórhoz meggyaláztam egy ajándéktasakot, de hát a cél szentesíti az eszközt), a feketéből kitűző, a rózsaszínből gyűrű.

 

 

 

 

 

 

 

A lányom este még kikuncsorgott magának is egy nyakláncot - a lenti képen látható halványrózsaszín lesz az.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: póló ékszer gyűrű diy textil nyaklánc

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szegetszeggel.blog.hu/api/trackback/id/tr933572800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása