HTML

Szeget szeggel

Tegye fel a kezét, akinek a szekrényében kallódik egy-két-száz olyan tárgy, amelyet soha nem használ, de mégis sajnál kidobni. Na, ugye? Szeretem, ha egy régi tárgy új ruhát, új funkciót és ezzel új esélyt is kaphat. Itt láthatod, hogy nekem ez hogyan sikerül. Emellett design, inspiráció, tárgy és kultúra. Napi szinten.

Felhívás!

Új sorozatot tervezek indítani, fókuszban a negyvenes és a nyolcvanas évek közötti időszak egy-egy magyar tervezőjének életművével, vagy ennek az időszaknak egy-egy jellegzetes lakberendezési darabjával. Szólj bele te is: ha akad olyan tárgy, amelynek történetéről, alkotójáról szeretnél bővebben olvasni, küldj emailt a szeget.szeggel@yahoo.com címre. Ha csak egy fotó van az adott tárgyról, az se baj, a magam részéről igyekszem majd a lehető legtöbbet kideríteni róla.

Címkék

állat (1) arany (1) asztal (2) budapest (1) bútor (1) century (1) csésze (1) csipke (2) design (42) divat (1) diy (15) dugó (1) ékszer (4) épület (1) észak (1) fa (1) felhívás (1) fény (5) festés (6) film (3) finnország (1) függöny (1) gördeszka (1) gyerek (3) gyertya (1) gyűrű (2) ikea (3) inspiráció (39) iroda (1) irodalom (1) japán (1) játék (2) kályha (1) kandalló (1) karácsony (2) kávé (2) kék (1) képkeret (3) király józsef (1) konyha (3) könyv (1) koszorú (1) lámpa (2) magyar (1) mexikó (1) mid (1) mid century (1) művészet (2) növény (1) nyaklánc (2) óra (1) orosz (1) piros (1) pohár (1) póló (2) poszter (2) sárga (1) skandináv (1) steampunk (1) századközepi magyar (1) szék (4) színek (3) színház (1) táblafesték (3) takaró (1) tálca (1) tél (1) textil (6) újrafelhasználás (2) üveg (1) város (1) zöld (1) Címkefelhő

Te hová akasztod a gyereked rajzait?

Miss D 2012.01.21. 08:30

Akinek óvodáskorú gyereke van, az tudja, hogy egy bizonyos idő után mindent elárasztanak a rajzai. Személy szerint nagyon élvezem, ahogy látom, hogyan fejlődik, ügyesedik, arról nem is beszélve, hogy időnként elég elképesztő darabokkal rukkol elő a lányom. Néha azonban elég nagy fejtörést okoz, hogy hova is tegyem az újabb és újabb műremekeket.


 

 

 

 

 

 

Akinek kicsi gyereke van, az azt is tudja, hogy egy idő után az egész lakást elárasztják a csetreszek. A sok apró mütyür, bizbasz, amit összeszed és ajándékba kap innen-onnan, de amivel valójában soha, de soha nem játszik.

Az alábbi projekt tulajdonképpen egy igazi „2 az 1-ben” megoldást kínál. Az ötletet innen merítettem, ahol egy fekete tükröt díszített az anyuka a műanyag játékokkal, majd fújta le fehérrel az egészet.

Tükörre azonban nincs szükségem, egy mini-galériaként funkcionáló képkeretre azonban annál inkább. Arra gondoltam, pofonegyszerű dolgom lesz: besétálok egy barkácsboltba, megveszem a legszimplább keretet, és innentől kezdve gyerekjáték az egész.

 

 

 

 

 

 


A dolog ott kapott gellert, hogy olyan, hogy egyszerű és olcsó keret, nem nagyon kapható. (Persze, aki olyan szerencsés, hogy otthon kallódik egy felesleges képkerete, az ugorjon egy bekezdést.) A helyzet az, hogy még a legpuritánabb képkeret is pofátlanul drága (de miért? miért?). Ezen jól felszívtam magam, és úgy döntöttem, hogy majd megcsinálom magam. Így vettem a Praktikerben egy natúr fenyőlécet, és sok méricskélés, fűrészelés, és szentségelés után összeállítottam a saját képkeretemet. (Ezt nem dokumentáltam képileg, de jobb is így.)

 

 

 

 

 

 


Ezután jött a bizbaszok kiválogatása: a keretre így került kindertojásból származó játék, törött szemüveg, háromlábú dinó, baba-cumisüveg, játékhabverő és gyurmakinyomó is. (Tanulság: soha, de soha ne szelektáld a játékokat a gyerek előtt! A kidobásra ítélt kacatok között biztosan talál majd valamit, amitől képtelen lesz megválni, holott előtte hónapokig felé se nézett.) Majd tetszés szerint lehet ragasztgatni. A végére marad a fújás, legalább két-három rétegben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



A keret még nem került a végleges helyére, de ha odakerül, akkor majd azt is megmutatom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Ti egyébként hova teszitek a gyerek rajzait?

Címkék: gyerek diy festés képkeret újrafelhasználás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szegetszeggel.blog.hu/api/trackback/id/tr73603080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása