HTML

Szeget szeggel

Tegye fel a kezét, akinek a szekrényében kallódik egy-két-száz olyan tárgy, amelyet soha nem használ, de mégis sajnál kidobni. Na, ugye? Szeretem, ha egy régi tárgy új ruhát, új funkciót és ezzel új esélyt is kaphat. Itt láthatod, hogy nekem ez hogyan sikerül. Emellett design, inspiráció, tárgy és kultúra. Napi szinten.

Felhívás!

Új sorozatot tervezek indítani, fókuszban a negyvenes és a nyolcvanas évek közötti időszak egy-egy magyar tervezőjének életművével, vagy ennek az időszaknak egy-egy jellegzetes lakberendezési darabjával. Szólj bele te is: ha akad olyan tárgy, amelynek történetéről, alkotójáról szeretnél bővebben olvasni, küldj emailt a szeget.szeggel@yahoo.com címre. Ha csak egy fotó van az adott tárgyról, az se baj, a magam részéről igyekszem majd a lehető legtöbbet kideríteni róla.

Címkék

állat (1) arany (1) asztal (2) budapest (1) bútor (1) century (1) csésze (1) csipke (2) design (42) divat (1) diy (15) dugó (1) ékszer (4) épület (1) észak (1) fa (1) felhívás (1) fény (5) festés (6) film (3) finnország (1) függöny (1) gördeszka (1) gyerek (3) gyertya (1) gyűrű (2) ikea (3) inspiráció (39) iroda (1) irodalom (1) japán (1) játék (2) kályha (1) kandalló (1) karácsony (2) kávé (2) kék (1) képkeret (3) király józsef (1) konyha (3) könyv (1) koszorú (1) lámpa (2) magyar (1) mexikó (1) mid (1) mid century (1) művészet (2) növény (1) nyaklánc (2) óra (1) orosz (1) piros (1) pohár (1) póló (2) poszter (2) sárga (1) skandináv (1) steampunk (1) századközepi magyar (1) szék (4) színek (3) színház (1) táblafesték (3) takaró (1) tálca (1) tél (1) textil (6) újrafelhasználás (2) üveg (1) város (1) zöld (1) Címkefelhő

Oroszországból szeretettel

Miss D 2012.01.06. 10:00

A múlt század nyolcvanas éveiben eszmélőknek ma már csak halvány, jobbára kellemetlen emlékeik vannak holmi szorosan kötött nyakkendőkről, lágyítójelekről, meg kit tud többet a SZU-ról versenyekről. Az oroszokkal a nagy átlag azóta legfeljebb a hírekben, a mindennapokban azonban alig találkozik. Pedig az orosz tervezők sem tétlenek, és jobbnál jobb munkák kerülnek ki a kezeik alól.

A mostani merítésből nekem például nagy kedvencem Olga Kryukova matrjoska-fotele

 

 

 

 

 

 



vagy Dima Loginoff asztali lámpája:

 

 

 

 

 

 



Szintén nagyon bejövős Maria Yasko polcrendszere,

 

 

 

 

 

 


és Dinar Shamed ücsörgője:

 

 

 

 

 



 

Ami az orosz hatást illeti, a használati tárgyaknál a matrjoska-minta mindent visz: így a bábuskák ott díszelegnek a csomagolópapíron,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a terítőn,

 

 

 

 

 

 

 

 

 



és mérőedényként ott vannak a konyhában is:
 
 

 

 

 

 

 

 Arról nem is beszélve, hogy a formátlan babák néhány éve még a Chanelt is megihlették:

 

 

 

 

 

 

 



Ha már a jellegzetes mintáknál tartunk, a Vaszilij Blazsennij-székesegyház hagymakupolái szintén jól mutatnak, mondjuk a hófehér falon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha azonban egy kósza Sznyegurocska engem kérdezne, és valami poszt-karácsonyi csoda folytán választhatnék, akkor a blog nevében ezekből szeretném tulajdonképpen bármelyiket:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szpászibá!

A fotók innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen és innen vannak.

Címkék: design orosz inspiráció

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szegetszeggel.blog.hu/api/trackback/id/tr483523667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása