HTML

Szeget szeggel

Tegye fel a kezét, akinek a szekrényében kallódik egy-két-száz olyan tárgy, amelyet soha nem használ, de mégis sajnál kidobni. Na, ugye? Szeretem, ha egy régi tárgy új ruhát, új funkciót és ezzel új esélyt is kaphat. Itt láthatod, hogy nekem ez hogyan sikerül. Emellett design, inspiráció, tárgy és kultúra. Napi szinten.

Felhívás!

Új sorozatot tervezek indítani, fókuszban a negyvenes és a nyolcvanas évek közötti időszak egy-egy magyar tervezőjének életművével, vagy ennek az időszaknak egy-egy jellegzetes lakberendezési darabjával. Szólj bele te is: ha akad olyan tárgy, amelynek történetéről, alkotójáról szeretnél bővebben olvasni, küldj emailt a szeget.szeggel@yahoo.com címre. Ha csak egy fotó van az adott tárgyról, az se baj, a magam részéről igyekszem majd a lehető legtöbbet kideríteni róla.

Címkék

állat (1) arany (1) asztal (2) budapest (1) bútor (1) century (1) csésze (1) csipke (2) design (42) divat (1) diy (15) dugó (1) ékszer (4) épület (1) észak (1) fa (1) felhívás (1) fény (5) festés (6) film (3) finnország (1) függöny (1) gördeszka (1) gyerek (3) gyertya (1) gyűrű (2) ikea (3) inspiráció (39) iroda (1) irodalom (1) japán (1) játék (2) kályha (1) kandalló (1) karácsony (2) kávé (2) kék (1) képkeret (3) király józsef (1) konyha (3) könyv (1) koszorú (1) lámpa (2) magyar (1) mexikó (1) mid (1) mid century (1) művészet (2) növény (1) nyaklánc (2) óra (1) orosz (1) piros (1) pohár (1) póló (2) poszter (2) sárga (1) skandináv (1) steampunk (1) századközepi magyar (1) szék (4) színek (3) színház (1) táblafesték (3) takaró (1) tálca (1) tél (1) textil (6) újrafelhasználás (2) üveg (1) város (1) zöld (1) Címkefelhő

Cukiság a köbön

Miss D 2012.02.02. 14:30

Van az úgy, hogy bizonyos tárgyaknak több életük van. Sok-sok év elteltével az emberek szívesen emlékeznek rájuk, vagy azért, mert annak idején nagyon hasznosnak találták, vagy azért, mert elszórakoztatták őket, vagy egyszerűen csak azért, mert sok szép élményük kötődik hozzájuk. Ezek azok a tárgyak, amelyeket tíz-húsz-harminc év távlatából is felemleget az ember, és ha netán újra forgalomba kerülnek, veszett vadként csap le rájuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Valami ilyesmi történhetett a brit Patrick Rylands fürdőjátékaival, melyek először a hetvenes évek elején kerültek az áruházak polcaira. Az akkor lelkesen pancsoló kissrácok és kislányok ma már maguk is apukák és anyukák, akiket időről időre hatalmába kerít a nosztalgia.

 

 

 

 

 

 

 

Talán ez lehetett az oka, hogy az egyik nagy játékgyártó – a nagy keresletre hivatkozva – újra piacra dobta Rylands halas és madaras fürdőjátékait, melyekkel a tervező annak idején elnyerte az edinburgh-i hercegről elnevezett dizájndíjat is. (Az elismerést jelzi, hogy a játékok részei a Victoria & Albert Museum állandó kollekciójának.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ára egyébként meglehetősen borsos, darabja közel húsz fontot kóstál. Ettől azonban még ez a nap legcukibb darabja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A képek innen, innen és innen vannak.

Címkék: design játék gyerek inspiráció

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szegetszeggel.blog.hu/api/trackback/id/tr204050957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása